Anything is possible!

April 1, 2009

Oameni cu privirea in pamant..

Filed under: Lumeeeee.... — teo @ 6:39 pm

Care anume sunt problemele pe care ar vrea oamenii sa le rezolve?

Problema nefericirii. Oamenilor nu le place sa fie nefericiti. Incruntarea nu face bine la ten. (superficialitate)

Problema mortii. Moartea e atat de plictisitoare. Tacerea ei da de banuit, e putin rauvoitoare, poate. E considerata oarecum prea permanenta. (frica)

Problema esecului. Nu e considerat la fel de distractiv ca succesul, dar pare sa survina mai frecvent. (iresponsabilitate)

Problema durerii. Unghii incarnate, artrita, dureri de cap: corpul pare s-o ia intotdeauna inaintea analgezicelor. (iresponsabilitate, din nou)

Problema dragostei: nu dureaza, nu i se raspunde tot cu dragoste sau i se raspunde cu prea mult zel si gelozie. (lipsa de profunzime)

Problema scopului. Nu par capabili sa gaseasca unul sau odata ce l-au gasit isi pierd prea curand interesul fata de el. (comoditate)

Problema realitatii. Niciodata nu e destul de clar ce inseamna asta. Realitatea lui intotdeauna pare diferita de a ei. Realitatea zilei de azi e iluzia zilei de maine. Iar iluzia zilei de azi… (dezinteres)

Problema raului. De obicei, raul altora. Prea multi oameni rai le-o fac prea putinor oameni buni. Politia lui Dumnezeu duce lipsa de angajati. (avaritie)

Problema sinelui. Nu prea isi dau seama cine sunt sau odata ce au reusit concluzia e una deprimanta. (revin la superficialitate)

Problema iluminarii. O vor adesea, insa rareori au partea de ea. Stiu ca exista un mod de viata mai bun, stiu ca in prezent nu duc o astfel de viata si vor sa ajunga acolo. (tendinta┬áde dezvoltare <beculetu’>)

Viata, precum a spus Buddha, inseamna o mie de nebunii. Si intelept este cel care se joaca cu cele o mie de nebunii.
- Exista un singur mod de a fi intelept, a spus Buddha.
- Care este acela, Maestre?
- Sa faci pe nebunul.

Powered by WordPress